eurofoot.blogg.se

2013-12-02
21:55:03

Helgens rubriker
Ett starkt Arsenal besegrade Cardiff på bortaplan. Hittills hade bland annat bägge Manchester klubbarna tappat poäng uppe i Wales, nu segrade gunners klart och spelade en fotboll som mycket väl kännetecknar ett lag vars möjligheter att vinna ligan är mycket stora. Oavsett om Wenger kan hitta en back-up eller inte till Giroud i vinter så tror jag att Arsenal vinner ligan, man har nämligen en anmärkningsvärd trygghet i ett väl fungerande grundspel, på liknande vis som Paris SG i Frankrike har.
 
Paris SG, vann även dom helgens match , detta mot Lyon och man gjorde det efter två straffmål av Zlatan Ibrahimovic. Laget ser fruktansvärt bra ut och jag ser det inte för omöjligt att man går obesegrade genom ligan i år. Ur ett inhemskt (franskt) perspektiv är det väl trevligt att Lille går så bra i år, laget har endast släppt in fyra mål på säsongens 15 matcher, låt oss hoppas att det kan vara med och utmana PSG och Monaco ett tag till. Monaco som vann sin senaste match, men som inte spelat ett särskilt övertygande spel under de senaste veckorna, deras satsning tror jag kan falla lite platt under vintern och laget bör nog förstärkas om man skall nå champions league nästa säsong.
 
Den Italienska fotbollen avslutar i detta nu omgång 14, Lazio-Napoli lirar omgångens sista match och resultatet är förnärvarande 1-1 en bit in i första halvlek. Tidigare ikväll har Fiorentina vunnit vänskapsmötet med Hellas (4-3) och sätter därmed lite press på Napoli i kampen om CL-platserna. Suveränen Juventus vann med lite bekymmer helgens fight mot Udine med 1-0 efter ett sent mål av nyförvärvet Llorente, spelaren som är tänkt att göra laget till en seriös utmanare om CL-titeln, tillsammans med Tevez tror jag faktiskt Juve har hittat en kombination som faktiskt kan ta laget väldigt långt i årets upplaga av mästarcupen.
 
***********************
 
I Sverige startade idag IFK Göteborg sin vinterträning, många frågetecken hänger i dagsläget över truppen, som alla vet är Hysen ett osäkert kort, personligen tror jag att laget som helhet skulle bli bättre utan honom, men det är ett resonemang jag kommer återkomma till senare. Allsvenskan 2014 kommer bli en profil fattigare i och med Mr.Norlings oväntade avhopp, en fantastiskt person utifrån det jag hört och läst om honom. Men våran kära liga kommer utan tvekan bli minst lika spännande nästa år ändå, 2014 blir nämligen året då det kommer göras plats för nya profiler att stifta bekantskap med, frågan är bara vilka. 
 
Visst är fotboll härligt.
 
************************
Utbrytaren

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: