eurofoot.blogg.se

2014-02-27
12:50:00

Fokus BK Häcken - Med ny arena
Så var det till slut klubbat och klart, BK Häcken kommer från sommaren 2015 spela på en ny arena med en kapacitet mellan 6500 och 7000 personer. 
 
BK Häcken har sedan ett par år tillbaka etablerat sig som en stabil allsvensk klubb, både spelmässigt som ekonomiskt. Givetvist har man som arrangör av Gothia Cup ett ständigt draglok för en stabil inkomst men man har samtidigt blivit bättre på att utveckla spelare för vidareförsäljning.
 
Nu får alltså Häcken en ny arena på hisingen, för vilken man enligt avtal har namnrättigheter till de kommande 10 åren. Många undrar om man har publikunderlag för att fylla denna arena, jag är helt övertygad om detta då det i Göteborg finns ett stor underliggande intresse för fotboll, dock är göteborgarna kräsna, man vill följa lag i framgång. När IFK Göteborg spelade om SM-guldet 2007 tog sig över 40 000 personer till Nya Ullevi för att se mötet mot Trelleborg, när Gais kvalade från div 2 till superettan mot Mjällby 2003 var det 12000 personer på plats, på facebook hade 2013 IFK ca 108 000 likes samtidigt som publiksnittet på hemmaplan var ca 11 000, det finns med andra ord ett stort segment av fotbollssupportrar i staden som inte är särskilt starkt bunda till någon klubb och med en nya arena och sportslig framgång kan BK Häcken säkerligen locka många utav dem till deras hemmamatcher.
 
Nyligen bytte Häcken klubbmärke, detta för att göra sig mer gångbara internationellt, man har även en ny modern träningsanläggning vid Grimbo där spelarna har fina förutsättningar för att utvecklas.
 
Det är alltså väldigt positiva tongångar runt BK Häcken för tillfället och att det finns enorma möjligheter för klubben  går inte att blunda för, mycket tack vare Gothia Cup, frågan är bara vilka ambitioner klubben har.
 
Gothia Cup har bland annat gett Häcken
- Ett internationellt välkänt varumärke
- Möjlighet till samarbetsklubbar över hela världen
- Möjlighet till att kränga stora sponsorer
 
Jag tror att  BK Häcken satsar stort i skymundan, att man har stora möjligheter att bli en ny storklubb i Sverige såväl som lyckas internationellt råder det inget tivel om. De göteborgska marginalsupportrarna sviker för tillfället både ÖIS och Gais publikmässigt och längtar efter att följa en klubb i framgång, frågan är bara om det är IFK eller Häcken som tar steget.
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: