eurofoot.blogg.se

2013-12-16
16:58:00

Därför får Andre Villas-Boas sparken
Vid lunchtid kommunicerade Tottenham Hotspur att man valt att sparka sin tränare Andre Villas-Boas, storförluster mot Liverpool, Manchester City samt en i övrigt medioker resultatrad är den generella uppfattningen i fotbollseuropa om varför tränaren fick kicken. Med den utgångspunkten är det lätt att anse att Tottenham tagit ett dåligt beslut beroende på kortsiktigheten i agerandet.
 
Analys Andre Villas-Boas- och Tottenham Hotspurs agerande
 
Den portugisiske coachen tog över londonlaget inför säsongen 2012/2013 och ledde klubben till sin mest framgångsrika säsongen poängmässigt genom tiderna, man tog 72 poäng men missade CL-slutspelet i sista sekunden då Arsenal knep en 1-0 vinst mot Newcastle i sista omgången. Det är också den högsta slutpoäng ett lag fått i premier league utan att nå CL-slutspelet.
 
Under sommaren har Tottenham genomgått en stor omorganisation i truppen. Genom att Gareth Bale lämnade för Real Madrid har värvningarna strömmat in för att bättra på helheten i laget. Resultaten har i sin tur uteblivit under hösten även om man för tillfället placerar sig på en 7:e plats i tabellen, 8:a poäng bakom serieledande Arsenal. Samtidigt som man gick igenom europa league gruppspelet utan att tappa poäng (18p).
 
Tottenham Hotspur ägs idag till 85% av ENIC International ltd. där Daniel Levy är ansvarig för klubben. ENIC är ett investment bolag.
 
Ett framgångsrikt investmentbolag bygger sina vinster på lång sikt, detta är basen för hela affärsiden. Därför har jag väldigt svårt att se klubben med Daniel levy i spetsen sparka Andre Villa-Boas enbart med hösten resultat som grund. Det måste finnas en annan orsak, annars så är klubbledningen så inkompetent vad gäller fotboll att det är skrämmande. Men som sagt, jag tror att företagsledare som går in i fotbollen styr sin verksamhet likadant som de ger i sina andra företagandet. Därför måste det alltså finnas en annan orsak till att AVB får sparken.
 
Jag tror att något har skurit sig mellan mellan tränaren och övriga i organisationen.
 
Svaret på frågan kanske kommer inom kort, om Daniel levy som ytterst ansvarig inte ordnat med ett kompetent alternativ som interim-manager kanske det helt enkelt är så att klubben styrs utav oerhört inkompetenta ledare som bara ser sin fotbollsklubb som en leksak. Men om man direkt har ett bra alternativ som tränare kan vi nog konstatera att Andre Villas-Boas har fått sparken av ändra skäl än det sportsliga.
 
**************************
Utbrytaren
 
 

Kommentar:
#1: Andrea N

ENIC är numera bara ett skalbolag Tottenham ägs egentligen av investment bolaget Tavistock group (Joe Lewis är grundare och ägare till båda). Joe Lewis är även den som styrt och i princip "streamlinet" Levy's karriär sedan tidigt 90tal.

Svar: 1.Stämmer 2. Menar du att det inte är Levy som styr i spurs?
Utbrytaren

2013-12-16 @ 18:08:57
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: