eurofoot.blogg.se

2014-01-30
13:04:00

Full fart under januarifönstret
Jag tänker inte trötta ut er genom att rabbla upp alla övergångar som genomförts under januari månad, de viktigaste har väl de flesta redan uppmärksammat. Mer intressant är enligt mig hur stor ruljans det är på spelare i januari, det måste väl ändå vara ett stort underbetyg till de sportsligt ansvariga i respektive klubb, att tvingas köpa och sälja ett antal spelare halvägs in i säsongen. Visst kan skador göra att man tvingas agera redan i januari, men samtidigt är spelarkarusellen för stor för att man enbart skulle kunna peka på det som en anledning.
 
Manchester United har under hösten haft uppenbara problem, redan under slutet av sommaren var Moyes ute efter att förstärka med ett antal nyförvärv för att kunna spela sin fotboll på bästa sätt, något man misslyckades med, vilket konsekvenser detta fick kunde vi sedan skönja under seriespelet, men att härleda det till ett misslyckande för Moyes kan jag inte köpa, han har haft fullt upp att sätta en ny organisationen som helt har rekonstruerats efter Sir Alex, och det är därav mycket möjligt att tiden helt enkelt inte räckte till för att genomföra de tilltänka värvningarna.
 
John Guidetti gick på lån till Stoke, att han skulle gå på lån var som skrivit tidigare inte oväntat, men att han skulle hamna i Stoke kunde jag inte tro. Visst nu får han kanske lite speltid i PL men i jämförelse med vad han hade fått i en exempelvis spansk klubb går inte att jämföra, där hade en Man City spelare gått rakt in i startelvan.
 
Skulle inte Arsenal förstärka på anfallsposten? - Har Arsene Wenger i all hast glömt bort  eller bortprioriterat att köpa in ytterligare en anfallare, oavsett lär det bli oerhört kännbart om Giroud skulle bli skadad eller sliten av det hårda matchandet under våren, utan en kvalitativ ersättare kan det i sin tur bli Arsenals fall i jakten på ligatiteln. 
 
Det finns fortfarande lite tid kvar på transferfönstret i januari och troligtvis kommer det genomföras nån enstaka stor övergång till. Jag tror trots allt att Arsenal gör ett försök att värva en till anfallare och med det sagt tror jag att Berbatov ligger nära till hands. I Spanien och Italien går som bekant ekonomin inte på högvarv och vi lär inte få se några fler stora övergångar där inte, Real,Barca och Juve har inget behov av att värva de spelare som finns tillgängliga och som kan tillföra något under våren, samtidigt har inte de andra medelstora klubbarna råd till några stora nyförvärv, även fast de hade behövt ( Milan).
 
******************
Ur ett svenskt perspektiv träningsspelar idag både AIK och IFK Göteborg, matcher som kan vara väl värda att följa.
 
*****************
Utbrytaren
 
Twitter: suprasUtwo
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: