eurofoot.blogg.se

2014-02-24
10:39:00

Kan fotbollen lära av hockeyn?
Under söndagens OS-final mellan Sverige och Kanada var tre av fyra domare kanadensare. I Kanda är hockey religion och hela befolkningen sluter alltid upp när deras lönnlöv spelar matcher, ändå fick alltså 3 kanadensiska domare döma OS-finalen något som hade varit otänkbart inom fotbollen.
 
I Sverige får exempelvis inte en allsvensk domare vara huvudman i en match i dennes hemstad, att döma landskamper för sitt eget land vore även det otänktbart. Men frågan är om man inom fotbollen inte måste revidera denna åsikt. I brist på kvalitativa domare borde man utnyttja de som finns till fullo, i Sverige framförallt borde vi ta första steget mot att i så många matcher som möjligt ställa de bästa domarna på planen i de viktigaste matcherna, oavsett vart matchen spelas eller vilka lag som möts, domarna är tillräckligt proffessionella för att hantera detta.
 
*********************************
 
Vårvädret sprider sig i Sverige och den allsvenska premiären närmar sig, kommade helg startar svenska cupen och regerande mästarna IFK Göteborg möter i första matchen IFK Värnamo, frågan är bara vilken inställning klubben har till turneringen nu när man redan är klar för europaspel. Troligtvis kommer IFK och de andra lagen som redan kvalificerat sig för europa gå in till Sv.cupen matcherna med samma inställning som om de vore träningsmatcher.
 
***************************************
Utbrytaren
Twitter: SuprasUtwo

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: