eurofoot.blogg.se

2014-01-07
17:58:00

Mikael Stahre till Molde? - Håkan Mild svarar på frågor om IFK Göteborgs framtid
Under dagen publicerade sportbladet en artikel om att IFK Göteborgs huvudtränare Mikael Stahre skulle vara aktuell för den norska klubben Molde. Eurofoot-bloggen tog därför kontakt med IFK`s sportchef Håkan Mild för att reda ut vad som är på gång i klubben. Man har redan tappat några tongivande spelare samtidigt som andra spelare och nu tränaren ryktas vara på väg bort.
 
Hej Håkan!

1. Farnerud har tvingats lägga av, Hysen har flyttat till Kina, Dyrestam ser ut att lämna, Jakob Johansson är het på transfermarknaden och Mikael Stahre ryktas vara på väg till Molde. Vad kommer IFK Göteborgs sportsliga ambition att vara 2014?

Klubbens ambition/mål är att vara topp tre!

 

 

2. Kan du nämna ett exempel på en röd tråd som du velat hålla inom organisationen sen du tillträdde som sportchef , som skall verka för att göra IFK Göteborg till ledande i norden.

Förstår inte frågan riktigt, om det är något vi håller inom organisationen så kommunicerar vi den inte utåt.

 

 

3. Med alla rykten om spelare och tränare ut, vad skulle du vilja säga för att lugna klubbens supportrar?

Vi kommer inte tappa fler spelare innan serien börjar om vi inte själva vill det utan snarare kommer vi ta in spelare i så fall.

 

Analys

Till att börja med kan jag klargöra vad fråga 2. handlade om, IFK Göteborg har under Håkan Mild som sportchef haft en ambition att bli den ledande klubben i norden, jag ville ta reda på hur man vill arbeta för att nå de målen, tex. en spelfilosofi som genomsyrar hela föreningen. Om vi ser till vilka tränare och spelare IFK värvat de senaste åren kan jag inte se att man vill skapa någon kontinuitet i form av spelfilosofi, detta tror jag dock är ett måste för en svensk klubb att ägna mycket tid åt, beroende på att det inte finns tillräckligt med pengar för att på kort sikt värva sig till framgång.

Inledningsvis svarar Håkan Mild att klubbens ambitioner är att vara topp 3, i allsvenskan då förmodar jag, vilket ligger i linje med tidigare års uttalanden. Med detta i åtanke kan nog klubbens supportrar känna sig säkra på att sportchefen inte tar några som beslut som kan komma att skada möjligheterna inför säsongen 2014. Liksom han avslutningsvis antyder har klubben full kontroll över sin situation i dagsläget och kommer med största sannolikhet ställa ett slagkraftigt lag på benen inför den allsvenska premiären.

*******************

Följ utveckligen i de allsvenska klubbarna samt europeisk klubbfotboll under våren med eurofoot.blogg.se , här kommer det som är värt att läsa att finnas tillgängligt.

********************

Utbrytaren

 


Kommentar:
#1: kjellboss

Han är väl ungefär lika kryptisk som vanligt, t ex "Vi kommer inte tappa fler spelare innan serien börjar om vi inte själva vill det", betyder väl bara att om man får ett tillräckligt bra bud är man beredd att sälja vem som helst? Även om man då har möjlighet att köpa in nytt så länge fönstret är öppet.
Fråga 2 kanske han inte "ville" förstå?

Svar: Ja precis så är det väl lite, molde verkar ju ha en del pengar också. Tror inte man säljer ut fler spelare dock, tillräckligt många just nu som han måste ersätta
Utbrytaren

2014-01-08 @ 10:37:40
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: