eurofoot.blogg.se

2014-01-02
14:11:46

SVT Hjärtat i mediasverige
Sitter och kollar lite på JVM i ishockey på TV10, ett event som har vuxit och blivit starkt genom SVT's sändningar, något som fick mig att börja reflektera lite över tv-klimatet i Sverige.

Alla som har en TV hemma har också SVT, alla folkligt framgångsrika program har en gång i tiden börjat visats i SVT för att sedan bli uppköpta av kanaler med större ekonomiska muskler. Eller kopierade i någon form.

Ex. JVM-ishockey, OS, Fotbollskväll,tipsextra, VM-fotboll/hockey, Bandy-finalen, Golf-majors och många fler icke sportrelaterade program tex. Robinson.

Vad tyder detta på? Jo, i och med att SVT når hela den svenska publiken utnyttjar andra kanaler de framgångsrika sändningar som byggs i SVT och som på så sätt blivit etablerade.


För att exemplifiera, lyckas SVT bygga Svenska cupen i fotboll tillräckligt så kommer någon annan aktör köpa konceptet för att börja kapitalistera på den grund SVT byggt genom att fånga intresset bland den svenska befolkningen.

SVT är därmed en maktfaktor i TV-Sverige, tyvärr har de inte insett det själva än, då hade de förstått vilken möjlighet de har att styra framtidens tv-klimat.
*********
Utbrytaren

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: