eurofoot.blogg.se

2013-12-03
16:45:06

Barcelona FC
Mes que un club benämner katalanerna klubben som bildades 1899 och som på senare år dominerat fotbollseuropa. Visst har det kännts så när laget fullständigt kört över giganter som Real Madrid, Manchester United osv., man har skådat en fotboll utöver de vanliga, kryddat med spelare som Ronaldinho och nu Messi. Spelet har inte sällan analyserats av experter och utnämnts till världens kanske bästa genom tiderna, men har någon egentligen kunnat sätta fingret på lagets framgångsfaktorer?
 
När Athletic Club besegrade Barcelona med 1-0 den senaste helgen, hade laget dragit på sig sin andra raka förlust och räknats ut som Messi dependente. Alla analyser av Barcelonas spel har alltså efter två raka förluster flygit rakt ut genom fönstret, vilket betyg kan man då sätta på Barcelona och framförallt vilket betyg kan man då sätta på alla fotbollsexperter?
 
Jag tror inte Barcelona är beroende av Messi, men jag tror inte heller att Barcelona är ett europeiskt topplag i år. För att vara det krävs det mer än en superstjärna, det krävs ett lag av högsta kvalitèt, genom åren har man sålt bort superstjärnor som Zlatan, Villa, Etò och Henry, man har med andra ord misslyckats med den kontinuerliga processen som de innebär att bygga ett lag som ständigt utmanar som europas bästa, istället har man stått kvar på perrongen med en fantastiskt årgång som inte längre utvecklas, och den kan inte ens Messi bära på sina axlar.
 
Hur skall man då se på framtiden för FC Barcelona, man har på nytt värvat en superstjärna i form av Neymar, troligtvis kommer han bara bli bättre för varje dag som går, frågan är bara hur väl han integreras med Barcelonas ryggrad och bidrar till laget. Detta året tror jag man får problem i såväl europaspel som i ligan och det krävs nog ett litet mer nytänk inför nästa säsong, annars riskerar man att hamna på efterkälken på allvar,
 
**********************
Utbrytaren

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: